5X bijzondere flexplekken in Den Haag

13/04/2016

Fijn aan het zijn van zzp-er is dat je niet heel erg gebonden bent aan een werkplek. Mocht het zo uitkomen dat ik aan de andere kant van Nederland ben en wat werk moet verrichten dan is het alleen zaak dat ik mijn laptop bij me heb. Soms kan het dan ook verhelderend werken om eens ergens anders te gaan zitten. Er zijn veel van dit soort flexplekken in Den Haag, hieronder vijf van mijn favorieten.
 Lot

Bij Lot voelt het een beetje als thuiskomen. Dat kan er mee te maken hebben dat Lot letterlijk twee straten van mijn huis verwijderd is, maar de fijne sfeer mag er hoe dan ook zijn. Op de Thomsonlaan vind je deze gezellige plek. Mocht je meer willen dan alleen een kopje koffie dan zit je hier absoluut goed. Alle gerechten op de kaart zijn om te smullen, draadloos internet is aanwezig en er hangt een hele goede vibe. De tuin is onlangs geheel opgeknapt en al even fijn als binnen. Ik moet er wel eerlijk bij vermelden, deze plek is heel erg kindvriendelijk dus het kan druk zijn met veel kleintjes.

adres
Thomsonlaan 100A, 2565 JG Den Haag

openingstijden
dinsdag t/m zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur

www.etenbijlot.nl

 

(Fotografie Mark Kuipers)


Stationshuiskamer

Als veelvuldig gebruiker van het openbaar vervoer passeer ik iedere week het centraal station in Den Haag. De zogenoemde stationshuiskamer maakt het gebrek aan bankjes in de grote hal ruimschoots goed. Maar niet alleen is deze plek prettig als je moet wachten op je trein, ook voor kleine meetings en om wat te werken is het hier goed toeven. Het voelt een beetje als de kantine op school met het meubilair van thuis. Ook hier gratis wifi en bovendien een heerlijk uitzicht op de stationshal.

adres
Koningin Julianaplein 19, 2595 AA Den Haag

openingstijden
maandag t/m vrijdag 07.30 tot 20.30 uur
zaterdag 08.00 tot 20.00 uur
zondag 09.00 tot 19.00 uur

www.stationshuiskamer.nl

 

Strandpaviljoen Zuid

Ja dit is zo’n leuke plek! Nog enigszins verscholen tussen de duinen van het Zuiderstrand vind je Strandpaviljoen Zuid. Het is afhankelijk van het strandseizoen maar vanaf eind maart kun je hier heerlijk genieten van een bakkie koffie en een zeer uitgebreide kaart. Gratis wifi is aanwezig en bovendien een wijds uitzicht op zee, wie wil dat nu niet. Heb je een dag heel wat werk te verzetten en wil je het gevoel hebben even afgezonderd te zijn van de hectiek en de dagelijkse sleur, dan is dit de plek waar je naar toe moet. En om dan na het werk een duik in zee te nemen en met een wijntje naar de ondergaande zon te kijken is een hele fijne beloning na een drukke dag ZZP-en.

adres
Zuiderstrand slag 11, 2583 Den Haag

openingstijden
Strandseizoen (1 maart – 1 oktober)
maandag t/m zondag 09.00 tot 00.00 uur

www.strandpaviljoen-zuid.nl

 

Pim Coffee, Sandwiches & Vintage

Dit is nog zo’n fijne plek die voelt als een knusse woonkamer. Dat komt mede doordat je hier niet alleen terecht kunt voor eten en drinken, ook staan er her en der vintage items en meubels die te koop zijn. Die ene kapstok die je zo mooi vindt, kun je dus gewoon kopen. Bij Pim hechten ze veel waarde aan duurzaamheid en dat is ook te zien aan de kaart. Heerlijke biologische en ‘groene’ producten vind je erop terug. Uiteraard gratis draadloos internet.

adres
Prins Hendrikstraat 113, 2518 HM Den Haag

openingstijden
maandag 10:00 tot 18:00 uur
dinsdag t/m vrijdag 08:00 tot 18:00 uur

www.pimcoffee.nl

 

Blossom

Een plek die zeker niet mag ontbreken in het rijtje is Blossom. Dit is zo’n heerlijk café, vrij centraal gelegen in Den Haag. Of je hier nu komt voor een snelle espresso, een uitgebreide lunch of om er een zakelijke meeting te houden, bij Blossom kan het allemaal. Ze besteden er bijzonder veel aandacht aan de kwaliteit van het eten en drinken. Zo komt bijvoorbeeld de koffie vers uit Panama en is het brood van Menno. Bij Blossom vind je ook de zogenoemde ‘meeting room’, een ruimte die geschikt is voor groepen tot 30 personen en waar het huren van een beamer, laptop, flipover e.d. allemaal mogelijk is. Uiteraard is ook draadloos internet aanwezig. Kortom, hier kan prima gewerkt worden!

adres
Anna Paulownastraat 70C, 2518 BH Den Haag

openingstijden
maandag t/m vrijdag 8:30 tot 17:00 uur
zaterdag 9:30 tot 18:00 uur

www.cafeblossom.nl