House of Burger, smakelijke typografie!

30/11/2014

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik helemaal verzot ben op Spanje. En dan heb ik het natuurlijk niet over de badplaatsen Salou of Benidorm. De prachtige stad Barcelona is waar ik regelmatig te vinden ben. Daarnaast heb ik afgelopen zomer het zuiden van Spanje, Andalusië, mogen ontdekken.

Als grafisch ontwerper kijk je je ogen uit in steden als Barcelona, Malaga en Sevilla. Als je zoals ik dan ook nog een voorliefde hebt voor typografie dan zit je er helemaal goed. Zo was ik afgelopen zomer tijdens een rondreis terecht gekomen in Sevilla. Het is niet bewust maar net zoals ik een wijn automatisch selecteer op basis van het etiket, zo kies ik ook de restaurantjes en andere leuke hotspots uit. Ik heb alleen maar oog voor de typografie op de gevel.

Typografische uitspattingen
In Sevilla snappen ze het. Ze begrijpen dat het eten en drinken lekker moet zijn, maar het oog wil ook wat. In deze stad zijn de meeste gevels niet verpest met ingeflitste borden patat en kebab, nee het stikt er van de typografische uitspattingen. De ene gevel nog mooier dan de andere. House of burger is zo'n plek. Hoewel hun website wat te wensen over laat werd ik extreem gelukkig van het interieur in dit restaurantje.

House of burger
Er pasten met wat moeite zes of zeven tafeltjes in en het concept is erg eenvoudig, je kunt er heerlijke hamburgers bestellen (ok, ook vegetariërs kunnen er terecht voor een salade). Het voelt aan als een knusse huiskamer met eerlijke producten. Op de metershoge muur wordt het concept van House of burger helder en mooi uitgelegd. Achtergrond informatie over herkomst van het vlees en wat een burger een burger maakt zijn allemaal op die muur terug te vinden.

Mocht je je ooit in Sevilla of een andere grote Spaanse stad bevinden, is het echt aan te raden om eens te letten op typografie, vormgeving en concept. Je ervaart de stad op een andere, misschien voor jou wel nieuwe manier en zo ontdek je plekjes waar je anders zo voorbij gelopen zou zijn.