My new adventures!

01/01/2016

Voor dit nieuwe jaar heb ik een avonturenlijst ingevuld. Er staan een hele hoop verschillende wensen / reisjes / uitdagingen op en ik ben erg benieuwd of ik alles in december van dit jaar ga kunnen afvinken. Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Hieronder vertel ik over vijf van deze plannen.
 

Persoonlijk kinderboek ontwerpen

Als moeder en grafisch ontwerper zijnde is het natuurlijk altijd leuk om die twee 'vakgebieden' met elkaar te combineren. Daarom heb ik dan ook het plan gevat om een leuk kinderboekje te ontwerpen voor mijn zoon. En wel een boekje dat verteld over mijn zus. Zij is helaas 2,5 jaar geleden plotseling overleden en zal dus nooit kennis kunnen maken met haar neefje. Als er iemand avontuurlijk was aangelegd dan was het wel mijn zus. Ze was extreem reislustig. Voor mij allemaal ingrediënten voor het ontwikkelen van een leuk kinderboekje. Zo weet mijn zoon straks toch ook nog wie zijn tante was.
 

Rondreis Toscane

Slechts één keer eerder ben ik in Italië geweest. En dat duurde welgeteld drie dagen, daarna was ik zo ziek dat ik weer naar huis moest. Veel weet ik er dus niet van af. Zeg maar gerust bar weinig. Daarom hebben we als kersvers gezin het plan gevat om deze zomer een rondreis door Toscane te gaan maken. Ik vind het best spannend maar kijk er tegelijkertijd heel erg naar uit. Ook ben ik benieuwd of het straatbeeld daar typografisch net zo aantrekkelijk is als in Spanje.

Spaans bijspijkeren

Over Spanje gesproken, dit jaar staat er een zakelijke reis naar Barcelona gepland. Nu is de basis Spaans bij mij wel aanwezig en kan ik het ook aardig verstaan maar de cursus voor gevorderden ligt nog steeds te wachten in mijn kast. Het wordt tijd dat ik die snel weer eens tevoorschijn haal en mij daar flink mee bezig ga houden wil ik over méér kunnen praten dan het weer en eten in Barca.

 

Een waddeneiland bezoeken

Dit is best erg om te bekennen, ik woon al dertig jaar in Nederland en ben werkelijk nog nooit op een Waddeneiland geweest. Ik weet eerlijk gezegd ook niet waarom dat er nog nooit van is gekomen want het lijkt me prachtig. Het liefst een autoluw eiland ergens deze zomer. Dat moet toch te realiseren zijn zou je zo zeggen?

 

Burgerhulpverlener worden

In een grijs verleden ben ik ooit BHV (bedrijfshulpverlener) geweest. Niet alleen heb ik daar leren reanimeren maar ook branden blussen ging mij wonderbaarlijk goed af. Gelukkig heb ik mijn vaardigheden toen nooit in de praktijk hoeven brengen maar de wetenschap dat je weet wat je moet doen vond ik erg prettig. Nu weet ik nog steeds aardig goed wat ik moet doen maar een opfriscursus zou niet verkeerd zijn. En als ik dan toch bezig ben heb ik besloten mij ook direct op te geven als burgerhulpverlener. Mocht er bij mij in de buurt iemand een hartstilstand hebben dan word je opgeroepen om te gaan reanimeren. Kun jij reanimeren en wil je je ook wel opgeven als burgerhulpverlener? Meer informatie hierover lees je op de website van de hartstichting.