Top 3 favoriete websites in 2014

02/11/2014

Het afgelopen jaar zijn er een aantal online hotspots geweest waar ik met veel plezier kwam, die mij geïnspireerd hebben of die ik een warm hart toe draag. Hieronder vind je mijn top 3 favoriete websites van het afgelopen jaar.

- 3 -
www.voordekunst.nl
Crowdfunding is inmiddels een bekend begrip, zo ook in de creatieve sector. Op dit platform komen deze twee werelden samen. Deze website is gevuld met kunstprojecten. Of het nu gaat om een te creëren muziekalbum of het uitbrengen van een kookboek, je vindt hier uiteenlopende projecten en kunt deze financieel steunen als je dat zou willen. Andersom werkt het ook zo dat mocht je een mooi kunstproject willen realiseren, je hier op zoek kunt naar investeerders. Een slim systeem en heerlijk om al die creatieve ideeën af te struinen. Al is het alleen maar om te zien wat andere creatievelingen zoal bedenken tegenwoordig.

- 2 -
www.modernehippies.nl
Wat ben ik blij dat een aantal meiden ooit bedacht hebben om dit platform op te zetten! Ik kan mijzelf wel enigszins plaatsen onder de categorie 'moderne hippie' hoewel dit natuurlijk een vrij te interpreteren begrip is. Op deze website wordt gedeeld... heel veel gedeeld. Op zoek naar gezonde recepten? Benieuwd wat er zoal te ontdekken is op Ibiza? Altijd al meer willen weten over de avonturen van deze vrijheidsdenkers? Je zit op deze website helemaal op het juiste adres. De moderne hippies zijn zelfs regelmatig live te 'bezoeken' op hun moderne hippies markt, een absolute aanrader!

- 1 -
www.pinterest.com
Het was misschien een beetje te verwachten voor een grafisch ontwerper, maar de website pinterest staat bij mij absoluut op nummer één. Hoewel ik mij geen leven zonder dit platform meer kan voorstellen zijn er nog altijd mensen die niet van het bestaan af weten. Pinterest is als een groot prikbord. Je kunt er jouw eigen borden samenstellen, daar jouw eigen werk op 'pinnen' of foto's van anderen. Alles wat jou dan ook maar enigszins inspireert. Vervolgens kun je borden delen met andere pinterest-gebruikers. Geen zin om jouw inspiratie met de hele wereld te delen? Dan kun je je bord op verborgen laten staan en stiekem alsnog jouw droomwereld creëren.

Pinterest is voor mij een oneindige bron aan inspiratie. Mensen van over de hele wereld bouwen hier met elkaar een immense verzameling creativiteit waar geen begin of eind te vinden is. Ik waarschuw, dit is verslavend maar o zo leuk!

In 2015 zal ik deze sites nog even vaak bezoeken maar hoop ik ook weer nieuwe pareltjes tegen te komen. Heb je tips en wil je de websites die jou inspireren met mij delen? Ik hoor het graag!